Challenge the Chef Recipe

Rustic Italian Comfort Food by Chef Martinez of Cibreo Italian Kitchen


Cibreo!Ingredients:
Roasted andouille, white bean salad, butternut purée, spiked cranberry maple syrup 1 lb saucisson andouille 2 cups butternut 2 cups water 1 can white chili beans 1/2 cup shaved celery 1/4 cup celery

leaves 2 tsp cinnamon 2 tsp ancho chile powder 1/2 cup maple syrup 1/2 cup dried cranberry.  Preheat oven to 400 degrees:  Roast andouille in oven for ten minutes or until heated through….or to desired char level.

For the purée: In a small saucepan, bring butternut squash and water to a boil over high heat. Reduce to low and simmer for 16-18 minutes or until squash is soft. Strain, reserving cooking liquid. Add squash, cinnamon, 1/2 cup cooking liquid, 1 /2 tsp. salt to vitamix or blender. Purée until smooth adding more liquid if necessary. Taste and season with salt and pepper.

For the white bean salad: Open 1 can of white chili beans and drain with a colander reserving liquid. Allow beans to dry slightly. Heat a large skillet over medium high heat. When pan is hot (but not smoking), add 2 TBSP extra virgin olive oil and white chili beans. Toss well and season with salt and pepper. Continue to heat beans through over medium heat. Add shaved celery and toss well. Finish with 3 TBSP bean liquid.

For spiked cranberry maple syrup: In a small saucepan, simmer maple, cranberry, and ancho over low heat for ten minutes. Remove from heat. Add 1/2 tsp cracked black pepper. Roast andouille in oven for ten minutes or until heated through….or to desired char level.

To plate: Spoon the butternut squash purée onto the plate. Arrange white bean and celery salad next to purée. Garnish salad with celery leaves. Slice andouille and lay next to salad. Drizzle spiked cranberry maple syrup around and over sausage.  Enjoy!

Thanksgiving Day Quiz

TurkeypicIt is once again time to talk turkey, stuffing and all of the trimmings. Thanksgiving is celebrated in both Canada and the United States with similar parades and fanfare. Thanksgiving is a time to be thankful for the blessings in one’s life and enjoy the company of family and friends during a special meal. Although people celebrate Thanksgiving each and every year, they may not be aware of some of its interesting history. Test your knowledge of gobblers and general trivia with this quiz.

 

1. Despite competing historical claims, the story most people associate with the first American Thanksgiving took place in a colony in this modern-day state?

  1. Pennsylvania  2.New Jersey  3. Massachusetts  4. Delaware

2. Thanksgiving Day is celebrated on which day of the week in Canada?

a. Monday b. Tuesday c. Wednesday  d. Thursday

3. Pilgrims from Europe associated with Thanksgiving are purported to have sailed across the Atlantic to reach North American on which ship?

a. Daisy  b. Mayflower  c. Santa Maria  d. Roseflower

4. Which tribe of Native Americans taught Pilgrims how to cultivate the land, contributing to the first Thanksgiving?

a. Algonquin  b. Lenape   c. Shoshone  d. Wampanoag

5. Fossil evidence shows that turkeys roamed the Americas how long ago?

a. 10 million years ago

b. 15 million years ago

c. 20 million years ago

d. 25 million years ago

6. Three different deboned types of poultry go into this Thanksgiving meal alternative?

a. Orange duck  b. Turducken  c. Turkey chow mein  d. Chixturck

7. In what year did Congress make Thanksgiving an official national holiday in the United States?

a. 1932  b. 1939  c. 1941  d. 1946

8. Twenty precent of the overall consumption of this type of fruit is done on Thanksgiving.

a. apples  b. cranberries  c. cherries  d. grapes

9. The first Canadian Thanksgiving was a welcome-home celebration for Sir Martin Frobisher when he returned to which area of the country?

a. Albert  b. Manitoba  c. British Columbia  d. Newfoundland

10. Canadians sometimes call the Thanksgiving holiday in the United States by this name to distinguish it from their own Thanksgiving celebration.

a. Yanksgiving  b. Amerigiving  c. Turmerica  d. USthanks

Answers: 1. c 2. a 3. b 4. d 5. a 6. b 7. c 8. b 9. d 10. a

The History Behind Our WEIGHT LOSS PROTOCOL

Screen Shot 2015-11-23 at 8.28.25 AM

By Paula Weisenberger, Owner and Client

Last Diet Ever uses a weight loss protocol based on more than 20 years of extensive research done by Dr. A.T.W. Simeons during the 1950’s and 60’s. When Dr. Simeons traveled thru India, he noticed that malnourished Indian women were giving birth to healthy babies. He wondered, how can this be? Upon his return to Italy, he did some research and discovered the mechanism behind the hCG hormone.

Human Chorionic Gonadotropin or hCG is a hormone produced by women during pregnancy. He discovered that this hormone uses fat stores on a woman’s body to supply nutritional †deficiencies to the baby in the event of a famine or food shortage. He also found that if a woman does not have sufficient fat stores, usually, the body will reject the pregnancy.

He then began to apply his ideas to overweight people and upon the results that were achieved; he opened his renowned weight loss clinic in Italy and wrote a book called “Pounds and Inches.” ‹ is manuscript is available on the Internet. Thousands of men and women have correctly followed his protocol and have been able to lose dramatic amounts of weight and have been able to achieve permanent weight loss. Patients can start an exercise program of light exercises, if they wish, such as walking, swimming, bicycling or doing yoga. Over exercising is not recommended, as the concept of burning more calories to lose weight does not apply in this case.

Upon completion of the hCG protocol, it is recommended that the person continue to follow their new eating habits that include healthy fats, proteins and nutritious foods. Some of the many bene†fits of this program that are usually not seen from other weight loss programs are: the person will experience full energy levels, there are no hunger pains or fatigue, sugar levels remain stable and safe, and weight loss is targeted at stored fat in tough areas.

All of the above are benefits that I, myself, received and continue to experience 5-1/2+ years later. Many of our past patients have expressed the same benefits and an example of what is the most rewarding for me is when a patient has completed a protocol, loses 25-30 pounds, takes a period of time off , say 3-4 months, then returns to do a second round to lose another 25-30 pounds. And, when we weigh that person, what is on the scale is the exact same number as what was posted in her chart at the end of the previous round. For me that speaks louder than any words.

So if you desire to get healthy for the upcoming New Year, let Last Diet Ever, be your last diet ever!

Now Serving Cuyahoga County with a New Location in Beachwood!

last diet ever ad

Why Work Out in the Morning?

You’ll Have More Energy!

By TITLE Boxing Club
Byron Crane and John Swartz

When you work out in the morning, you’ll experience the rush of endorphins and other energizing, mood-boosting hormones. You can ride this wave through the day, and you should have a bigger spring in your step. Expect to be more productive and more driven after a morning Power Hour.

Research has shown that people who exercise in the morning stay more active all day long — and that their morning Power Hour makes them burn more calories when they’re moving later in the day. In a way, participating in a morning Power Hour conditions your body to stay active throughout the day, establishing a rhythm that you’ll naturally fall into.

You’ll Establish Consistency
Making time for a morning Power Hour day after day will get your body into a healthy routine. Even AM zombies will adjust to waking up early and working out after the first few sessions. You’ll be able to naturally wake up before your alarm sounds. And you won’t have to worry about other to-dos pushing your workout off your list. When you commit to a morning Power Hour, you can get your exercise done right away, giving your health the priority it should have.

You’ll Feel Sharper
You may notice that you feel sharper after exercise, so why not capitalize on this and do a morning Power Hour? You’ll clear your head and feel more mental acuity as you dive into your work or other tasks.

You’ll Eat Less All Day
In the 30 minutes after exercise, your appetite decreases. That means it’s a great time to eat a small, healthy meal, before your hunger starts ballooning. Starting off the day right with a morning Power Hour and a healthy breakfast sets the right tone. Plus, morning exercise will kick-start your metabolism, meaning you’ll burn more calories when you eat throughout the day.
 
You’ll Have More Effective Workouts
Because your glycogen levels are low in the morning, your workouts will be much more effective in the AM. These low levels mean you’ll burn fat earlier into your morning Power Hour, and your high testosterone levels will increase muscle growth.

Find Your Morning Power Hour Today

Take advantage of the AM hours by finding your morning Power Hour today!

TITLE Boxing Club’s Grand Opening Date is November 23rd!
Screen Shot 2015-11-12 at 8.50.51 AM

United States is a Melting Pot of Cuisines!

CuisinesThe United States is a great melting pot and there are few things as synonymous with a particular culture than its cuisine. Dining at an ethnic restaurant or experimenting with regional flavors in the comforts of your own kitchen are a great ways to experience foreign cultures.  I ENJOY trying to new flavors and understanding how particular cultures came to create dishes native to their country.  Below are excerpts from a report published in the National Restaurant Association review written by Brett Thorn!

Some of the trendiest cuisines in the United States are still unknown to many Americans, who continue to do most of their culinary adventuring within the “big three” ethnic cuisines of Italian, Chinese and Mexican, according to a study released by the National Restaurant Association. Consumer interest in new cuisines is growing.

In its “Global Palates: Ethnic Cuisines and Flavors in America” report, the trade association’s first ethnic cuisine study in 16 years, the NRA asked more than 1,000 adults about their familiarity with cuisines that originated outside the United States, as well as regional cuisines within the U.S.

The NRA found that four out of five surveyed consumers eat at least one “ethnic” cuisine each month, and that two thirds eat a wider variety of cuisines than they did five years ago, with one third having tried at least one new cuisine in the past year.

“Typical restaurant diners are more knowledgeable, sophisticated and experienced than they were two decades ago,” the report said. “Today’s consumer — especially in the younger age groups — generally is more willing to try new foods and expand their taste buds.”

However, the “big three” ethnic cuisines still dominate, with roughly nine out of 10 respondents having tried all three at least once in their lives. Italian is the most frequently eaten ethnic cuisine: 61 percent of those surveyed said they eat it at least once a month.

The NRA found that four out of five surveyed consumers eat at least one “ethnic” cuisine each month, and that two thirds eat a wider variety of cuisines than they did five years ago, with one third having tried at least one new cuisine in the past year.

“Typical restaurant diners are more knowledgeable, sophisticated and experienced than they were two decades ago,” the report said. “Today’s consumer — especially in the younger age groups — generally is more willing to try new foods and expand their taste buds.”

However, the “big three” ethnic cuisines still dominate, with roughly nine out of 10 respondents having tried all three at least once in their lives.

Apart from those three cuisines, the next in line in terms of popularity are regional American, Mediterranean, Japanese, Spanish, Belgian, German, French, Greek and Caribbean, each of which more than half of those surveyed said they tried at least once.

Most experimentation with ethnic foods is done at dinner. More than three quarters of respondents, 77 percent, said they eat ethnic food most often during the evening meal, while 18 percent pointed to lunch as their main time for ethnic eating.

Younger consumers also eat ethnic at breakfast. Although 66 percent of people ages 18 to 24 and 72 percent of those ages 25 to 34 who were surveyed said they mostly ate ethnic food at dinner, 8 percent and 6 percent, respectively, said breakfast was their top time for ethnic food. That’s compared with 0 percent among people ages 35 to 64, and 1 percent of people ages 65 or older.

Younger consumers are also more likely to eat ethnic cuisines related to their own heritage. Fifty-seven percent of 18-to-24 year olds who responded said the ethnic foods they like to eat are tied to their family’s ancestry or heritage, compared with 43 percent of people overall.

Offering ethnic food as a special item can be an effective selling point, the study found. When asked if they would consider trying ethnic food as a special at their favorite restaurant, even if it were different from the type of food normally offered there, 80 percent of respondents said they would. However, 84 percent of respondents said they prefer to eat ethnic cuisine at restaurants that focus on that cuisine.

For the past 6 weeks my husband, myself and good friends have experienced different ethnic food and cultures; Syrian-The Fountain Grille in Westlake, Greek-Greek Village Grille in Brooklyn Hts., Columbian-Moncho’s in Cleveland, Jewish-Menorah Park in Cleveland, and Asian-Pearl of the Orient in Rocky River.  For two years I had tried to enroll in the Tri-C Neighborhood Scholar ‘Ethnic Cuisine – Food & Cultures’ Program.   The program is so popular that the ‘the old-timers’ have been enrolling for years and years in the program making it difficult for newbies to enroll; I am persistent.  This year I succeeded. All the restaurant owners and Chefs we have met through the Tri-C Program have expressed their gratitude to the good olde’ United States for the opportunity to succeed.  So in addition to tasting some extraordinary cuisines it was refreshing to meet people who believe the United States is a land of great opportunity. And a place to share the wonderful flavors of their culture.

Home Checklist To Enjoy Stress Free Holidays

By Jesica Wilfong, Owner

The holidays are upon us, and that means parties, overnight guests and loads of entertaining. Is your home ready for company? Before you get too overwhelmed with your “to-do” list, concentrate on these areas that you may forget about:

Guest Bedroom. You want your guests to feel like they are in a home-away-from-home, and that starts with where they lay their head. Make sure they have fresh sheets and pillows if they are more than three years old, get new ones.

Closets. Pick one closet per weekend in November, and empty everything out of the closet onto the floor, I mean everything. Create four piles: keep, give away, throw away and store. If you can’t remember the last time you used something, get rid of it!

Kitchen. Guests tend to congregate in the kitchen, so make sure the room is de-cluttered and stocked with clean dishes, glasses and utensils. Wipe down the countertops with a lemon/water mixture, the lemon not only has disinfectant properties, but adds a fresh smell to the room.

Coffeemaker. To make sure you’re serving the freshest coffee, clean out the coffeemaker ahead of time. Run white vinegar through the coffeemaker with one brew cycle, followed by two water cycles, and your coffeemaker will be decalcified and ready to brew fresh coffee.

Refrigerator. Your refrigerator will be seeing a lot of action the next couple months. You never know who will be peering inside! Wash off the shelves, drawers and doors and take the time to dust and vacuum the condenser coil.

Your Entryway. Your front door will get a lot of attention this time of year, with people visiting. It’s the first thing they see, so pay attention to the small details. And don’t forget to hang a festive wreath on your door to welcome guests.

A little effort can go a long way toward ensuring you and your guests enjoy your holiday get togethers. Gain back valuable free time this holiday season by letting PetalSweet Cleaning do the work for you!

From hiring our staff to choosing our cleaning products, we are big believers in achieving a perfect-fi t. Our philosophy carries over to our relationships with our clients. Part of ensuring a perfect fit is for clients to understand who we are and the service we provide. Call us today to schedule a consultation to explore your cleaning needs! Call (330) 635-2294.

petalsweet